dijous, 13 d’octubre del 2016

Conferència La Sibil·la

El proper dimecres 19 d'octubre, la Banda i Escola de Música vos suggereix la conferència de Francesc Vicens sobre la Sibil·la. Es durà a terme dimecres 19 d'octubre a les 20:30 a l'esglèsia de Sa Pobla.

La Sibil·la es el nostre patrimoni inmaterial de la humanitat més important de la regió, ja que pràcticament és un cant que només el coneixem aquí, a les Illes. Per això, Francesc Vicens (musicòleg) s'ha dedicat a estudiar aquest cant tan peculiar. La Sibil·la es canta el 24 de desembre a Matines, la vesprada abans de Nadal, i representa l'anunciament del judici final. Segons la religió cristiana, el "Jorn del Judici", tal com diu la peça, es el dia en que es separen els bons i els dolents.

A pesar de la càrrega religiosa d'aquest cant, no podem evitar la gran connexió que té amb la música, i més amb la nostra cultura, que a vegades deixam de banda.


Per això creim convenient realitzar aquesta conferència, amb la col·laboració d'un expert com Francesc Vicens, per donar l'importància que pertoca al cant de la Sibil·la.

A més, aprofitam per informar-vos del taller de sibil·la i ángel que impartim a la nostra associació, per tal de que els més joves de sa Pobla aprenguin aquests cants típics i puguin cantar-los el dia de matines. Aquest taller s'imparteix de l'1 d'octu
bre al 24 de desembre. Per a més informació o per apuntar-vos, podeu posar-vos en contacte a través del nostre e-mail: musica.sapobla@gmail.com o amb els números de contacte de Karen (646827622) o Jordi (686016044).

Aprofitam també per donar les gràcies a la Parròquia de Sa Pobla, l'Ajuntament de Sa Pobla i l'Obra Cultural Balear; i, com no podía ser d'altre manera, a Francesc Vicens. Vos deixam també la seva pàgina web: francescvicens.com

Vos esperam a tots i totes!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada