Per fer un bon feedback, hi ha una tècnica (quasi) infalible a l’hora de fer un bon feedback: la tècnica del sandwich. Aquesta es basa en comunicar en un primer moment, una valoració general i positiva de l’activitat que ha realitzat l’altre persona -ja sigui un músic o un alumne-. En el segon pas, cal que s’especifiquin els aspectes a millorar. Creim important destacar que aquests aspectes no s’han d’expressar de manera agressiva ni atacant a l’altre persona, sinó aportant solucions reals de millora d’aquestes actituds on no hem aconseguit l’objectiu establert. Finalment, cal resumir tot el que hem volgut comunicar, fent especial menció a aquelles actituds que si han resultat positives.
Per acabar, ens agradaria explicar que el feedback no repercuteix només en la comunicació professor-alumne, o director-banda, sinó també en el bon ambient que es crea quan el feedback és correcte, ja que un mal feedback pot fer que el missatge que arriba a l’altre és un atac a la seva persona. Així com també ens ajuda a fer un exercici d’organització i gestió dels nostres pensaments i emocions, que evitaran que ens comuniquem d’una manera impulsiva.
Llavors, creim que val la pena dedicar un minut a escoltar-nos i organitzar els nostres pensaments per tal d’optar per una bona comunicació, sobretot quan tractam amb altra gent.
T'apuntes a fer ús del feedback constructiu?
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada