dimecres, 1 de febrer del 2017

Adan Delgado Illada - Trompeta solista de l'Orquestra Nacional d'Espanya


Neix a Tenerife el 1981. Finalitza els seus estudis de trompeta al Conservatori Superior de Santa Cruz de Tenerife amb Agustín Ramos. En 1998 és becat per l'Acadèmia d'Estudis Orquestrals de l'Orquestra Simfònica de Tenerife ampliant els seus estudis amb Stephen Leisring i Ingrid Rebstock. Ha participat en Master Class amb Leopoldo Vidal, Luis González, Joucko Harjanne, Gabriele Cassone, Andrew Ikov, Vincent Penzarella, Ismael Betancourt, Spanish Brass Luur Metalls, Maurici André, Rubén Marqués, Christopher Cooper, Haan Peter Stagnes, John Miller i Guy Touvron .

Ha format part de l'Orquestra Clàssica de la Llacuna, de la Jove Orquestra de Canàries, de la Jove Orquestra d'Espanya, del Schleswig Holstein Music Festival, de la Jove Orquestra de la Unió Europea i de l'Orquestra Mundial de les Joventuts Musicals i ha col·laborat amb les principals Orquestres espanyoles: Orquestra Simfònica de Tenerife, Orquestra de Cambra "Reina Sofía", Orquestra de Granada, Simfònica de Madrid; actuant a Europa i Àsia amb els mestres Lutz Köhller, Christopher Howgood, Vladímir Ashkenazy, Paavo Jarvi, Jan Pascal Tortellier, Bernard Haitink, Sir John Elliot Gardiner, Nelo Santi, Lorin Maazel i Zubin Mehta en sales com el Royal Albert Hall de Londres, el Philharmonie de Berlin o el Royal Concertgebouw d'Amsterdam.

Guanyador del primer premi del concurs internacional de trompeta "Yamaha Xeno 2004", o el primer premi al X concurs internacional de trompeta a Benidorm 2008.

Trompeta solista de l'Orquestra Simfònica de Balears (2004-08), membre de l'Orquestra de la Comunitat Valenciana en el Palau dels Arts "Reina Sofía" (2008-09). Des de 2004 membre del quintet de metalls "5debrass" i professor del Conservatori Superior de les Balears (2004-14). És convidat a participar en cursos i Master Class per tot el país i manté una estreta col·laboració docent amb la ‘‘Tallin Academy of Music and Theather’’ (Estònia).

Com a solista és habitual la seva participació en recitals amb el pianista Jaan Ots. Cal destacar els seus concerts com a solista amb l'Orquestra Simfònica de Balears, la Camerata Sa Nostra i l'Ensemble Vila de l'Orotava.

Des de 2009 és Trompeta Solista de l'Orquestra Nacional d'Espanya.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada