dimecres, 1 de febrer del 2017

Pedro Aguiló Jiménez - Organista

Nascut el 1994, és nét del pobler i músic Gaspar Aguiló, ‘‘Guixó’’. Inicia els seus estudis de piano als 4 anys en una escola local, continuant més tard amb el professor Valentín Moldovan. Finalitza el grau elemental de piano amb Juan Miguel Arrom, obtenint el premi extraordinari de fi de grau. El 2008 comença els graus professionals de Piano i Orgue al conservatori professional de Mallorca, amb Joan Roig i Bartomeu Mut, respectivament. Finalitza tots dos, obtenint el premi extraordinari de fi de grau (Orgue), i menció honorífica de fonaments de composició.

Actualment cursa 4rt de grau Superior de Piano i Composició al Conservatori Superior de les Illes Balears, amb els professors Miquel Estelrich i Josep Prohens, i 5è de grau professional de Clavecí, amb Elías Morant. Paral·lelament rep classes d'Orgue de Juan de la Rubia.

El 2008 obté el primer premi en el concurs per a joves intèrprets de Joventuts Musicals de Sóller (Piano). El 2015 rep el segon premi en el Concurs Nacional per a joves organistes "Joan Baptista Cabanilles". En 2016 ha obtingut el Segon premi ‘‘ex aequo’’ en el ''Concurs Permanent de Joventuts Musicals Espanya''. 

Col·labora regularment amb l'Orquestra Simfònica de les Illes Balears ''Ciutat de Palma '', tocant l'Orgue i la Celesta, a l'Auditòrium de Palma. També ha col·laborat en diverses ocasions amb la Banda Municipal de Palma, amb l'Orquestra del Conservatori Superior de les Illes Balears, amb l'Orquestra 1830 i amb el conjunt de música antiga Ars Musicae. És el teclista de plantilla de la camerata Johannes Palaschko.

Debuta com a solista en 2015, interpretant "Nits en els jardins d'Espanya", de M. de Falla, amb la Banda Municipal de Palma, a l'auditori del CSMIB. Posteriorment interpreta el concert per a Orgue op 7 nº 1 de G.F. Handel amb l'Orquestra de cordes del conservatori professional de Mallorca, i al Clavecí, el concert de Brandenburg nº 5 de J.S. Bach, amb l'Orquestra de Cambra del Conservatori Superior de les Illes Balears.

És l'organista titular de l'Església de Santa Eulàlia de Palma.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada